OM OSS

Kemistutbildarna idag

Vi driver idag Kemistutbildarna vid sidan om vÄra ordinarie arbeten. Camilla har jobbat som sÀljare i mÄnga Är har ett brett kontaktnÀt med bÄde kunder och leverantörer. Birgitta har en gedigen laboratoriebakgrund inom framförallt pappersindustrin. och agerar Àven som kursledare pÄ vÄra kurser.

VÄra olika bakgrunder skapar en intressant dynamik och hjÀlper oss att fÄnga upp idéer till aktuella kurser och seminarier. VÄrt nÀtverk hjÀlper oss Àven att hitta kompetenta, erfarna kursledare och föredragshÄllare. VÄrt mÄl Àr att förutom att förmedla kunskap Àven att bidra till ett naturligt erfarenhetsutbyte och nÀtverksbyggande. 

Historik

Företaget startades av Örjan Ekström 1989. Han var elektroingenjör och mĂ„ngĂ„rig instrumentförsĂ€ljare med Skandinavien som arbetsomrĂ„de Det gjorde att han kĂ€nde mĂ„nga laboratoriekemister och lab-chefer inom kemisk industri. Örjans tidigare verksamhet var inom oorganisk analys, vilket blev det fĂ€lt dĂ€r han satsade, genom att erbjuda kurser i de flesta instrumentella analystekniker inom oorganisk analys. 

2003 blev Örjan pensionĂ€r. Han överlĂ€t dĂ€rför företaget till fyra nĂ€ra vĂ€nner, varav flera hade varit hans inhyrda lĂ€rare. Fram till hösten 2015 drevs företaget av Svenerik BĂ€ckman, Ragnar Bye,  Camilla Junggren och Gillis Lundgren. FrĂ„n hösten 2015 driver Camilla Junggren företaget vidare som ensam Ă€gare i nĂ€ra samarbete med Birgitta Gustafsson.

AffÀrsidé

Vidareutbildning för yrkesverksamma kemister, i form av praktiska och teoretiska kurser. Kursverksamheten skall frÀmst bedrivas ute hos kund för att sÄ möjligt skall ges möjlighet till vidareutbildning samt att vi jobbar med för kunden aktuella problem och frÄgestÀllningar. Vi ska ocksÄ skapa plattformar för erfarenhetsutbyte, genom att arrangera anvÀndarmöten och seminarier.